OM MINA TÅRTOR!

Jag bakar med hjärtat & dekorerar tårtor som passion. Varje tårta är unik & gjord på skapande hand.


Om tårtstorlekar
De vanligaste tårtstorlekarna uppges i antal bitar: 1 våning; 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32.
2 våning: 16, 20, 24, 30, 36, 40, 45, 50.
3 våning: 36, 45, 50, 56, 68, 76.

Tårtbottnar: vanligtvis ljusa bottnar, chokladbottnar, vaniljbotten. Tårtbottnarna kan också färgas.

Fyllningar: tårtor kan fyllas med det mesta. Bara fantasin sätter gränser. Laktosfria/mjölkproteinfria/nötfria fyllningar går att göra.

Mousser:
Ananas
Banan
Björnbär
Blåbär
Citron
Hallon
Jordgubb
Jordgubb/rabarber
Kokos
Lime
Lingon
Mandarin
Mango
Passionsfrukt
Pepparkaka
Päron
Äpple

Godisfyllningar:
exempel:
Ahlgrensbilar
Godis efter önskemål
Lakritsfudge
Polkagris
Skumbananer
Zoo

Chokladganache: upphettad grädde med smält choklad som kyls & som sedan vispas upp till ett härligt fluff. Går att få i de flesta chokladsorter. Här är ex;

After Eight
Apelsinchoklad/Romerska bågar
Choklad, vit, mjölk, mörk mm
Daim
Dumle
Geisha
Nougat
Nutella
Polly
Riesenkola
Schweizernöt

Färsk el tinad frukt:
Blåbär
Björnbär
Hallon
Jordgubbar
El efter önskemål

Grädde: görs vanligtvis naturell med tillsats av äkta Madagaskar vaniljfrön men går även färgas el med smaksätta:

Chokladgrädde
Hallongrädde
Limegrädde
Mandelgrädde

Förslag på tårtfyllningar;
Ananas/After eight
Björnbär / Lime
Blåbär / Vanilj
Blåbär / Hallon
Blåbär / Björnbär
Blåbär/ Vit choklad
Choklad / Passionsfrukt
Choklad / Apelsin
Choklad / Lime
Choklad / Kaffe
Choklad / Banan
Citron / Lakritsfudge
Citron/Polkagris
Hallon / Lime
Hallon / Vit choklad
Hallon / Mörk choklad
Hallon / Nougat
Hallon / Passionsfrukt
Hallon / Lemoncurdgrädde
Hallon / Dumle
Jordgubb / Lime
Jordgubb / Vit choklad
Jordgubb / Mörk choklad
Jordgubb/Dumle
Jordgubb / Nougat
Jordgubb / Ahlgrensbilar
Kola / Choklad (Dumlegrädde är ex på Kola)
Kokos / Lime
Passionsfrukt / Citron
Päron / After Eight
Päron / Mörk choklad
Päron / Drottningbär
Päron / Schweizernöt

Jag spacklar oftast tårtor med grädde eller smörcreme.
Jag täcker oftast tårtor med marsipan men ibland också med sockerpasta (ätbar sockermassa, ungefär samma smak som marsipan fast utan mandelsmaken. Marsipan och sockerpasta färgar jag på egen hand. Det går att färga i princip vilken nyans som helst.
Figurer/modeller gör jag i marsipan, ibland uppblandad med ätbar modellerbar sockermassa, eller enbart sockermassa, som färgas. Figurerna blir något hårdare då sockermassa är iblandad, men figurerna blir mer hållbara & fina. Jag färgar själv all marsipan/ätbar sockermassa. Ibland målar jag med ätbar färg och glitter, dekor av ex pärlor/strössel gjorda av socker.